About Us

The Mission:
IGNIS exists to encourage, resource, and equip local churches and church plant initiatives in spiritual and organizational matters, to accomplish their mission to be light and salt in Albanian society. 

The Leadership Team is formed by:

Daniel McIntosh - Chair of the Board.

Ervin Geraj - Founding Board Member

Ilir Stambolliu - Board Member

Andi Dina - Founder & Executive Director 

EKIPI I DRITËZ.AL

Andi
Andi Dina

është ndjekës i Jezusit që prej vitit 2002. Ai ka përfunduar studimet e larta në degën Administrim Biznes pranë Universitetit të Tiranës. Andi ka shërbyer në shërbesën e burgjeve dhe në Vëllazërinë Ungjillore. Më pas është përfshirë në fushën e shërbesës së fëmijëve dhe të rinjve ku vazhdon të kontribuojë. Aktualisht shërben si drejtues i “Qendra IGNIS” dhe bashkëdrejtues i bashkësisë së reformuar “Kisha Dritë Tiranë” pjesë e rrjetit Acts29 Europë. Gjithashtu ndjek studime teologjike në seminarin “Union School of Theology” në programin GDip.  Ai është i martuar me Vilmën dhe ata kanë katër djem.

Vilma
Vilma Dina

ka përfunduar studimet e larta në gjuhën gjermane me titullin Përkthyes & Interpret i gjuhës gjermane në Universitetin e Tiranës në vitin 2005. Gjithashtu ajo ka mbrojtur gjuhën angleze në të njëjtin universitet. Vilma punon për Qendrën “IGNIS” prej tre vitesh dhe kontribuon vullnetarisht në ekipin e punës së KSHU-së. Vilma është e martuar me Andin dhe ata kanë katër djem.

Linea
Linea Simeon

ka besuar dhe shërbyer në Kishën Ungjillore të Korçës. Ajo ka kryer studimet e larta në universitetin Fan. S. Noli, në degën gjuhë-letërsi në Korçë. Linea zotëron një master profesional dega Redaktori, në universitetin e Tiranës. Ajo është e martuar me Taulantin dhe kanë një vajzë.

Asim
Asim Hamza

është besimtar i krishterë dhe anëtar i Kishës Ungjillore Ersekë që nga viti 1995. Ai ka përfunduar studimet biblike në Institutin Biblik Shqiptar në vitin 2001. Ka shërbyer për më tepër se 20 vjet në qendrën e krishterë Udhëkryq në Ersekë përmes kampeve të krishtera, konferencave dhe Shkollës Biblike Ndërkombëtare Udhëkryq. Aktualisht ndjek studime teologjike në seminarin “Union School of Theology” në programin GDip. Asimi është i martuar me Betildën dhe ata kanë dy vajza dhe një djalë.

Sara
Sara Gjana

ka përfunduar studimet e larta në gjuhen angleze në mësimdhënie dhe përkthim. Shërben në kishën Asambleja e Perëndisë, Durrës. Sara punon në Qendrën “Ignis” dhe drejton departamentin e shërbesës së të rinjve dhe fëmijëve, kryesisht në partneritet me “Awana”.

>